Sönerna har provsmakat broccolisoppan tidigare och bara yngste sonen fann soppan ätbar. Den här gången fick de potatis- och purjosoppa istället. Jag bakade hasselnötsbröd till, men det blev bara sådär. Grundreceptet till broccolisoppan finns i "6 kilo på 6 veckor". Soppan blir verkligen i blaskigaste laget, men den går åtminstone snabbt att laga ;-)
Broccolisoppa med västerbottenscrème
2 port
1/3 purjo
1 hyfsat stor broccoli
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl grönsaksbuljong (tärning eller fond)
1 dl grädde (eller mer grädde och mindre buljong)
salt & peppar
Västerbottenscrème
kesella
riven västerbottensost
Finstrimla purjon. Dela broccolin i små buketter. Fräs purjon tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt broccoli och buljong. Koka under lock tills broccolin är klar, ca en kvart. Blanda västerbottenscrèmen under tiden. Inte så himla noga med proportionerna där, men jag tar nog lika mycket av båda eller möjligen snäppet mer kesella. Mixra soppan. Häll i grädde. Koka upp och salta och peppra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar