fredag 15 oktober 2010

Men om man inte hittar skåpet?

Vi är överens om vart skåpet ska stå, men hittar inte skåpet. Eller snarare, vi hittar ingen okej bäddsoffa men vet vart den ska stå. Vi behöver något slags bäddmöjlighet till vårt kombinerade gästrum/arbetsrum. Ikeas bäddsoffa Ektorp är snygg, men blir för stor. Dagbädd skulle funka, men de vi hittat hittills är fel stil. För pluttenuttiga, eller för barnrummiga. Det finns förstås även för dyra (men den är åtminstone snygg och fraktfri!).

De schäslonger vi hittat är för korta att sova på. Vi har hittat en snygg variant på Jysk, en 75 cm bred schäslong/dagbädd som går att vika ut till dubbel bredd. De är väl inte direkt kända för sin höga kvalité på möbler, så frågan är om man alls kan sova på den. Maken tycker att vi ska sätta coola hjul på en 80 cm bred resårmadrass, men det kommer lik förbaskat att se ut som en säng på hjul. Madrasshög på golvet går också bort. Suck.

Före... Den opiffade verkligheten.

2 kommentarer:

  1. Ah, detta eviga problem! Jag har precis samma. Det behövs en matta, men vilken matta? Det behövs ett bord och en sideboard, men vilket bord och vilket sideboard? Det trista med att man letat i hundra år är att man blir så sjukt kräsen att helt plötsligt känns knappt ikea som ett alternativ längre, det bara måste vara nåt danskt (typ). Och under tiden har man en fil-och-mack-fläckig matta och en gisten kista som bara blir mer och mer hemtama. Gah!

    SvaraRadera
  2. Fast om man hade obegränsat med pengar och fick bestämma helt själv så vore det enklare ;-)Danskt 50-tal brukar vara snyggt. Och sjukt dyrt...

    SvaraRadera