måndag 18 oktober 2010

Blomkålssoppa med kokosmjölk

Idag har jag lurat barnen att äta blomkål. Soppan skulle egentligen inte mixras, men slät soppa är lättare att luras med. Faktiskt så ser soppan slät ut på bilden i Lantliv Mat & Vin 3/2010. Barn nr 3 konstaterade förvånat att soppan faktiskt var god, fast han inte brukar gilla blomkål. Medelbetyg 3 av 5. Häpnadsväckande nog ingen dödskallemärkning! Maken tränar på måndagkvällar, så han har inte ätit än.

Nu blir det marängsviss till efterrätt!

Blomkålssoppa med kokosmjölk

2 gula lökar
olivolja
2 tsk curry
5 potatisar
½ blomkålshuvud
8 dl grönsaksbuljong (vatten + 1½ buljongtärning)
1 burk kokosmjölk
1 msk finhackad timjan
salt & nymald svartpeppar

Garnering
knaperstekt bacon, 2 pkt gick åt i ett nafs

Skala och finhacka lök. Skala och tärna potatis fint. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Fräs löken i olja. Låt curryn fräsa med lite på slutet. Tillsätt potatis, blomkål och buljong. Låt koka tills potatis och blomkål är mjuka. Blanda ner kokosmjölk. Värm upp soppan och smaka av med timjan, salt och nymald svartpeppar.

2 kommentarer:

  1. Ibland blir man riktigt överraskad hur viss mat tas emot, man är liksom helt supersäker på att bli dissad och blir istället hissad... trevligt!

    SvaraRadera
  2. Är verkligen uppriktigt förvånad över att dödskallarna uteblev!

    SvaraRadera