lördag 26 november 2011

Portvinsmarinerade fikon & mascarponekräm

Okejrå, portvinsmarinerade fikon är inte superstrikt LCHF, men det duger för mig. Portvinet innehåller egentligen ganska många procent socker. Gott och lättfixat! För en barnvänligare variant byter man ut portvin mot svartvinbärssaft. Blanda saften starkare än vanligt. Stjärnanis är väldigt gott att ha i då! Nu äter förstås inte våra söner fikon, så de fick lördagsgodis istället.

Portvinsmarinerade fikon

2 port

1 vaniljstång (eller vaniljpulver istället)
1 dl rött portvin
1 tsk råsocker (eller strunta i det om du är petig)
4 färska fikon

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en liten kastrull. Lägg även i vaniljstången, portvin och råsocker. Koka på svag värme i ca 10 min. Ta av kastrullen från plattan. Dela fikonen i fjärdedelar och lägg ner dem i den varma lagen. Låt svalna. Ös gärna fikonen några gånger under tiden.

Mascarponekräm

1 dl vispgrädde
1 dl mascarpone
½-1 tsk vaniljpulver

Vispa grädden fluffig. Blanda med mascarpone och smaka av med vaniljpulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar