Om nu bara minsting går med på att donera sin lilla burk med egenhändigt plockade blåbär, så blir det försöksverksamhet i köket. Kanske en fransk blåbärskaka till efterrätt?
Fransk hallonkaka
ca 12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
200 g frysta hallon
100 g smör, kylskåpskallt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform med fasta kanter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i pajformen. Fördela hallon jämnt över kakan. Hyvla över smöret. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min. Serveras med en klick vispgrädde eller vaniljsås.
Åh så gott! Den måste jag göra; älskar älskar hallon!
SvaraRaderaÄr det ok om jag tar en bit direkt...
SvaraRaderaMolly: Då lär du gilla den här kakan! Den blev dock inte lika bra med blåbär.
SvaraRaderaZnogge: En bit ibland kan tom du och jag behöva :-)
Våra hallon är jättegoda i år, om jag hinner rädda några kan det bli kaka men mycket äts upp på plats... :)
SvaraRaderaHoppas att du hinner! Det är helt klart värt att offra några hallon på bakning!
SvaraRadera