tisdag 4 januari 2011

Coleslaw x 2

Dax för lite sundare matvanor så här efter jul och nyår. Vilken tur att jag inte har den blekaste aning om vart vågen tog vägen i flytten! Av ren självbevarelsedrift ger jag tusan i att leta ;-)

Den första vitkålssalladen är en gammal favorit. Den håller fint i kyl några dagar, men kan bli aningen stark av purjon då. Den andra salladen testade vi idag. Den blev helt okej, men nästa gång testar jag nog med italiensk salladskrydda eller örtsalt i.

Coleslaw

½ litet vitkålshuvud
2 morötter
ev ½ purjolök
2 dl filmjölk
2 msk majonnäs
2 msk chilisås
2 msk farinsocker
1 tsk ljus fransk senap
1 tsk worcestersås
½ tsk örtsalt
2 krm nymald svartpeppar

Strimla vitkål med en osthyvel. Lägg vitkålen i ett durkslag och häll ca 1 liter kokhett vatten över. Låt vitkålen svalna lite och pressa ur vatten. Skala och riv morötterna. Strimla purjon. Blanda alla övriga ingredienser i en skål. Rör ner vitkål, purjo och morötter.

Coleslaw med citrus

1 morot, finriven
1/4 vitkålshuvud, fint strimlat
1 citron, finrivet skal
3 msk lätt crème fraiche
1 tsk majonnäs
2 krm salt
ev 1 krm kummin (gillar inte kummin så den struntar jag i)
1 krm svartpeppar

Blanda ihop allt. Recept från Laga Lätt 1/11.

2 kommentarer:

  1. Cole slaw har jag inte käkat sedan jag satt på Mucky Duck i fina Ume för typ 120 år sedan.... minnena kommer tillbaka! Du undrade vad jag har för mirakelmedel till min spis?! Nu har det gått så långt att jag bloggar om det haha!!! Ha en skön lördag! Tapetserar ni eller åker ni skidor?

    SvaraRadera
  2. Vi tapetserar för fullt. Det går bra, men inte fort. Snöstormen ute gör att skidåkning ändå inte lockar så värst.

    SvaraRadera