Hyfsad vardagsveg. Inget wow, men ändå rätt okej. Recept från Allt om Mat. Naanbröd var gott till grytan.
Auberginegryta med spenat
4 port
3 dl linser, gula eller röda
6 dl vatten
1 kanelstång
Sås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 röd chili
50 g smör
1 tsk curry
½ tsk gurkmeja
1 tsk garam masala
½ tsk salt
1 burk kokosmjölk
80 g babyspenat
Skölj linserna väl och koka dem i vattnet med kanelstången, delad i 2–3 bitar. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Ansa, dela och skär auberginen i skivor. Dela, kärna ur och skär pepparfrukten i bitar. Fräs lök och vitlök i smöret ca 3 min. Tillsätt kryddorna och saltet och fräs 1–2 min. Tillsätt kokosmjölk, aubergine och pepparfrukt. Koka ca 5 min under lock. Tillsätt de kokta linserna och koka ytterligare 5 min. Smaka av. Ta grytan från värmen och blanda i spenaten. Rör om tills spenaten mjuknar. Serveras med ris och naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar