söndag 30 januari 2011

Ljummen risonisallad med kyckling & fetaost

Ett medelbetyg på 4,5 av 5 är inte illa! Det här ville sönerna gärna äta igen. I receptet från Allt om mat skulle kycklingen egentligen bara saltas och peppras, men det lät så boring. Lök, fetaost och dressing serverades vid sidan av. Lugnare så.

Ljummen risonisallad med kyckling & fetaost

2 port

1 dl risoni
5 dl hönsbuljong, av tärning
2 st kycklingfiléer, (200 g)
olivolja att steka i
1 vitlöksklyfta, pressad
salt & svartpeppar
½ röd lök
3 dl blandsallad, rucola el bladspenat
50 g fetaost

Dressing
1 dl mild yoghurt
½ lime, rivet skal och pressad saft
1 tsk honung
salt

Koka risoni i buljongen ca 10 minuter. Häll av vätskan. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olja i en stekpanna 4-5 minuter. Pressa över vitlök. Salta och peppra. Skala och skiva löken och dela salladen i bitar. Rör ihop såsen. Lägg sallad på två tallrikar. Lägg på risoni och kyckling. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med dressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar