måndag 23 augusti 2010

East of New England

Sovrummet saknar fortfarande tapeter. Måleributiken har varit krånglig att beställa hem prover från. Man kan bara beställa det de har hemma. Många tapetprover är slut och har varit så länge. Trots att man beställer det de har hemma levereras bara hälften för resten var slut. Tapetorama är däremot toppen! De fixar hem de tapetprover som eventuellt saknas. Gissa vilken man hellre handlar från?

Vår inredningsstil är något slags blandning av retro, junk style och preppy amerikansk östkuststil. Vårt sovrum var tänkt att följa något slags östkuststil. Maken påstår att jag vill sova i en annons från Lexington. Han har en viss poäng där.



Vi har just nu två toppkandidater bland tapetproverna; en ljusblå paisleymönstrad tapet från Cole & Son och en svagt blekturkos tapet med fåglar från Osborne & Little. Paisleytapeten skulle passa bra i om Lexingtonsovrummet ovan behövde väggar framåt vintern.


Men fågeltapeten då? Maken föreslog något slags orientalisk asiatisk stil. Där associerade vi extremt olika insåg vi. Han hamnade i ett ganska minimalistiskt Japan och jag hamnade i Vietnam år 1915. Och så gick det några dagar. Maken har rest vidare och är just nu i korsningen av Lexington Avenue och Ralph Lauren Street i New England. Jag är kvar i något slags disneyfierad romantiserad version av fransk kolonialstil i Vietnam år 1915.



Bild 1 är från Lexingtons annonskampanj. Bild 3 från en fotograf som heter James Merrell (kolla in hans sida!). Bild 2 och 4 minns jag inte var de kommer ifrån, hade sparat dem i min inspirationsmapp för egen räkning.

2 kommentarer:

  1. Vem vill inte sova i en Lexingtonannons? Grymt jobbiga val! Blir snyggt hur ni än väljer dock! Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Precis! Lexingtonannnonserna ser så himla sovvänliga och hemtrevliga ut. Lovely sovmornar där! Får väl se vem av oss som måste resa vidare ;-)

    SvaraRadera