måndag 25 januari 2010

Brownies med polkagrisar

Tyvärr är det inte alla i familjen som gillar polkagrisar. Möjligen kunde man strö de krossade polkagrisarna uppepå kakan och lämna ett hörn polkagrisfritt. Recept från Allt om Mat. De tycker att man ska "Prova med en sticka att kakan inte är kladdig". Det tycker inte jag! Låt kakan vara kladdig och låt den stå till sig en stund efter istället. Torra brownies är tråkigt!

Att krossa polkagrisar med mixerstav är ingen bra idé. Vår mixerbägare är öppen upptill. Polkagrisar flyger förvånansvärt långt. Mortel är en bättre idé.

Brownies med polkagrisar

150 g mörk choklad
50 g smör
2½ dl strösocker
3 st ägg
1 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 tsk bakpulver
75 g polkagrisar, krossade

1. Sätt ugnen på 175°. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad (eller hiva i en teflonkastrull och smält försiktigt). Ställ åt sidan.
2. Vispa socker och ägg pösigt.
3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och krossade polkagrisar.
4. Blanda den smälta chokladen med äggsmeten. Vänd slutligen i mjölblandningen.
5. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 20 x 30 cm och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 20-30 min. Prova med en sticka att kakan fortfarande ÄR lite kladdig. Ta ut och låt svalna.

3 kommentarer: