Lättlagad köttgryta som tar ett tag att koka. Recept från "6 kilo på 6 veckor". Den boken bjöd faktiskt på en del bra recept som blivit återkommande på vår matsedel! Familjen äter gärna pasta till, men potatis funkar såklart också. Jag brukar äta blomkålspuré eller coleslaw till grytan.
Köttgryta med 3 sorters lök
4-6 port
1 rödlök
5 schalottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
3 msk smör
1 kg högrev
salt och svartpeppar
2 msk kalvfond
1 msk senap
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
2 lagerblad
2 msk färsk hackad persilja
5 dl vatten
Skala och hacka löken. Bryn löken i stekpanna. Lägg över löken i gjutjärnsgryta. Skär köttet i grytbitar. Bryn i omgångar, salta och peppra. Lägg köttet i grytan. Tillsätt kalvfond, senap, tomatpuré, chilisås, lagerblad, persilja och vatten. Koka på svag värme i ca 1½ timme eller tills köttet är mört.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar