fredag 18 mars 2011

Vegpytt (falukorvspytt)

Barnen jublade högt av glädje över den vegetariska pyttipannan! Eller kanske inte... Pytten var enligt barn nr 2 "tom värre än renskav". Stekta kantareller passar himla bra till vegpytten!

Vegetarisk pyttipanna/pyttipanna med falukorv

4 port

8 potatisar
1 palsternacka
2 morötter
lite rotselleri
1 purjo
olivolja att steka i
ca 3 dl kokta kikärter/400 g falukorv
1 äpple
1 tsk torkad timjan el 1 msk färsk
salt och svartpeppar
turkyoghurt, senap

Skala och tärna potatis, palsternacka och morötter smått. Skölj, ansa och strimla purjo. Fräs rotsakerna i stekpanna tills de börjar mjukna ca 10-20 min.

Skär korven i små tärningar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Låt korv, äpple och timjan fräsa med rotsakerna ca 5-10 min.

ELLER blanda i bara äpple och timjan, flytta lämplig mängd vegpytt till egen stekpanna. Stek vegpytten med kikärtor ca 5 min.

Salta och peppra. Servera med yoghurtsås smaksatt med senap.



Gillas skarpt här hemma! En cover som spöar originalet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar