tisdag 7 februari 2012

Mustig cajungryta med kyckling

Alltså, det tänkta receptet kändes så o-cajunigt utan blekselleri och paprika. Ingen holy trinity alls liksom. Chilipulver är jag inte särskilt förtjust i. Färsk chili eller chili flakes är bättre! Grytan var snabblagad och blev ungefär som jambalaya utan ris. Helt okej medelbetyg 3,2 av 5. Nästa gång hottar jag nog upp grytan en aning.

Mustig cajungryta med kyckling

4-6 port

ca 900 g kycklinglårfilé
2 msk kinesisk soja
3 ölkorvar (ca 120 g)
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 chili, hackad
1 grön paprika, hackad
1 blekselleristjälk, skivad
en skvätt olivolja
1 tsk oregano
2 tsk timjan
1 tsk spiskummin
1 tetra krossade tomater
2 lagerblad
ev 1 tsk farinsocker
1 dl vatten
2 msk kalvfond
1-2 dl grädde
salt & svartpeppar

Blanda kycklingbitarna med soja. Stek lök, vitlök och grönsaker i en skvätt olivolja. Låt ölkorv och kryddor fräsa med lite på slutet. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och kalvfond. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.Häll i grädden. Låt grytan koka upp. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.

2 kommentarer:

  1. Oj! Jag som inte tål något sådant starkt! Går det lika bra med selleri?;)

    SvaraRadera
  2. Går säkert nästan lika bra ;-)

    SvaraRadera