onsdag 3 mars 2010

Kardemummakaka

Cupcakes hit och macarons dit. Ledsnar man på allt finlir kan man baka en gammal hederlig kardemummakaka. Mina sockerkaksformar har teflonyta som bara behöver penslas lite lätt med smält smör. Bra, för jag gillar inte ströbröd! Kardemummakakan är helt klart godast när den är nybakad och fortfarande lite varm.

Kardemummakaka

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör
2 tsk nymald kardemumma
1½ dl strösocker
2½ dl grädde
1 ägg

Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Smula i smöret. Tillsätt nymald kardemumma och socker. Blanda sedan i grädde och uppvispat ägg. Häll smeten i en smord ringform (sådan med hål i mitten alltså). Gräddas mitt i ugnen ca 40 min, på 200°.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar