Getcheesecake låter lite udda, men det blir riktigt goda små chèvresuffléer! Idag som vegetarisk middag tillsammans med ugnsbakade rödbetor och grönsallad med rå vitlök. Sönerna uppskattar varken rödbetor eller chèvre, så de fick pastarullar.
Getcheesecake (sufflé med chèvre)
4 port
150 g chèvre
3 dl vispgrädde
3 äggvitor
1 tsk maizenamjöl, utrört i lite vatten
1/2-1 tsk honung
1 kvist rosmarin
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och vitpeppar
1. Sätt ugnen på 110°C. Skär bort vitmöglet runt om getosten. Häll vispgrädden i en kastrull. Tillsätt getost, rosmarinkvist och vitlök. Värm tills osten har smält. Rör ner honung och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
2. Rör ut maizenamjölet med lite vatten. Blanda ner i smeten, tillsätt äggvitor och sila av allt i finmaskig sil. (ids man inte sila så funkar det bra ändå, men lyft iaf ur rosmarinkvisten!) Smörj 6 portionsformar väl, tex kokotter. Fördela smeten i formarna och ställ dem i en ugnsfast form med höga kanter. Häll i varmt vatten till vattenbad. Ställ in formen i ugnen och grädda i ca 30-40 min eller tills de stelnat när man vickar på dem.
3. Låt formarna svalna i minst 10 minuter. Lossa dem från kanten med en kniv och stjälp upp dem eller
servera dem i sin form.
Stort gilla på denna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar