söndag 4 juli 2010

Fläderslush med lime (isgrogg)

Den här isgroggen var minsann inte dum i sommarvärmen! Vi hade ingen vodka så jag tog gin. Torde funka fint även med annan saft än fläder. Recept från Lantliv mat & vin.

Fläderslush med lime

4 glas

3 dl koncentrerad flädersaft
3 dl vatten
nypressad saft från 2 lime
2 dl vodka (eller gin)
4 kvistar citronmeliss (orka...)
4 limeklyftor (äsch...)

Blanda flädersaft, vatten, pressad lime och vodka. Frys in i en bunke i ungefär tre timmar. Rör om då och då så att slushen blir luftig och inte fryser för hårt.

Skrapa slushen med gaffel eller kör den i blender vid servering. Pynta med citronmeliss och limeklyfta (om du ids...).

2 kommentarer:

  1. Maken spontanköpte ytterligare två flaskor flädersaft, så jag antar att det blir mer isgrogg framöver!

    SvaraRadera