fredag 23 mars 2012

Simultanförmåga

Man funderar över en dansvänlig outfit, lagar bolognese och testar brandvarnaren. Samtidigt. Hade kanske väntat mig NÅGOT slags reaktion från de datorspelande tonåringarna på mellanvåningen.

Gwyneth & me in The Hamptons

Gwyneth & me in The Hamptons

Gwyneth och jag har likadana gröna koftor och prickiga shorts. Rätt retro och preppy på samma gång, tycker vi. Hon gillar också röda läppstift från Besame. Och vi är nästan precis lika långa och smala ;-)

lördag 17 mars 2012

Du störste sonen...

- Men du sonen, varför äter du frukost i bar överkropp?
- Jag hittade inga tröjor i bastun! suckade sonen trött.
- Varför tog du ingen ur garderoben?
- Men va!? Där har det typ inte funnits några tröjor på minst en månad!!!

Ouch! Att bekämpa tvätthögen är lika omöjligt som att bekämpa väderkvarnar. Äldste sonen hade faktiskt en hel del tröjor kvar, men det var tydligen något fel på alla. För kall, för sticksig, för randig på fel sätt. Alla sönernas rena tröjor bor just nu i deras garderober. Nu återstår för Herr och fru Don Quijote att fäktas med lakanshögen.

Vafalls, får barnen sina kläder levererade vikta? Varför curlar hon på detta viset? Sönerna hjälper till med annat här hemma. Lovar!

fredag 16 mars 2012

Du sonen...

- Du sonen, vi skulle behöva åka ner på sta'n och köpa nya jeans till dig!
- OMG! Vägra! Måste jag verkligen följa med? Måste man gå till mer än en affär? Jag dör! Aargh...

Ja, ungefär så låter det när man ber tonårssöner att följa med och shoppa. De tycker att tjejer är helt galna som går till flera affärer och bara kollar. Det är enbart yngste sonen som visar ett visst tålamod inför klädinköp, men likt sina bröder vill han helst beställa från nätet. Aargh!

onsdag 14 mars 2012

Fyrtioårskris & fyrtioårskoll

Men hjälp! Jag blev kallad till hälsoundersökning. En fyrtioårskoll typ. Kunde de inte ha varnat lite tidigare så att man hade haft en chans att ligga i hårdträning? Jag testade i alla fall zumba idag, men det lär väl knappast hinna ge effekt innan fredag?

torsdag 8 mars 2012

Alassiokyssar

Tjusiga små kakor från Elle mat & vin. De ser mycket snitsiga ut, men var inte alls trixiga att baka. I spritsat och ogräddat tillstånd såg kakorna ut som något helt annat och oaptitligt, upplyste nioåringen mig om. Det är lika gärna att grädda på två plåtar, så att kakorna har plats att flyta ut och bli fint runda. Smeten är ganska seg men går förmodligen att klicka ut med två skedar, om man nu är väldigt baksugen men saknar sprits ;-)

Alassiokyssarna hade en strykande åtgång när jag provbakade förra helgen! Nu har jag bakat en omgång till. De är nog slut innan lunch imorgon.

Alassiokyssar

ca 20 st dubbla

2 dl florsocker
2½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
250 g mandelmassa
2 äggvitor
ev 2 msk hackad mandel (inte så himla nödvändigt tyckte sönerna)

Smörkräm
75 g smält choklad
125 g rumstempererat smör
1½ dl florsocker
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200°. Blanda socker, kakao, vaniljsocker och mandelmassa till en jämn smet, tillsätt lite äggvita i taget och rör till en slät och spritsbar massa. Se till att smeten inte blir för lös, då flyter kakorna ut för mycket.

Fyll en spritspåse med smet och spritsa ut rundlar stora som enkronor på två plåtar med bakplåtspapper. Spritsa 20 kakor/plåt. Strö ev över lite hackad mandel. Baka i ugnen cirka 10–15 minuter.

Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ihop smör och florsocker till en vit och fluffig konsistens. Rör ner chokladen i krämen. Spritsa eller bred på chokladkräm på hälften av kakorna och sätt fast den andra halvan ovanpå.