fredag 25 juni 2010

Inte lättlurad

När barn nr 3 var liten använde vi tecken som stöd, dvs vi tecknade de viktigaste orden. Vissa av tecknen hänger fortfarande med och kan vara riktigt användbara. Härom kvällen tänkte de äldre två sönerna och jag smygäta glass och se på "So you think you can dance".

Barn nr 2 försökte diskret teckna "glass när?" när minsting och jag gick iväg för att göra läggdax.
"Du mamma, vad ville han!?" undrade minsting.
"Eeh, han bara skojade och undrade om han fick suga på tummen om det blir läskigt..."
"Jaha, men varför tecknade han glass då!"

måndag 21 juni 2010

Elvis has left the building!

Ikväll hämtade äldste sonen och jag sista lasset med prylar från lägenheten. Nu är det rörigt här i huset igen. Alldeles för många lådor åker upp på tredje våningen fast inget egentligen skulle dit. Där uppe ska vi bygga klart under semestern. Lägenhetens vindsförråd blir makens jobb. Sonen och jag vägrar att hämta fler prylar!

Det finns en otroligt kul jazzkoreografi (autentisk jazz) till den här låten!

fredag 18 juni 2010

Igår, idag, imorgon

Gårdagens middag var lättfixad. Hänt i veckan helt enkelt. Jag bakade focaccia och så fick man värma Antonios köttfärssås eller potatissoppa.

Idag blev det suovas och köpta pitabröd. Efter att ha stått ute i spöregn och kollat på fotboll kändes det som en lagom arbetsinsats i köket.

Imorgon blir det hemlagad pizza eller kyckling med pasta och bladspenat. Beror på vad man hinner och orkar.

Sedan måste jag helt enkelt ta mig tid att leta lite nya och roliga recept att testa. Jag är så uttråkad av våra standardmaträtter! Annars är det väldigt kul att ha ett nytt och så lättjobbat kök!

Om om & egentligen

Egentligen skulle jag ha varit i USA med maken nu, om vi inte hade köpt ett hus alltså. Han måste åka i jobbet. Det var planerat lång innan husköpet. Det kändes inte rimligt att vi båda skulle resa bort mitt i flytten. Jag är hemma och rensar i röran.

Egentligen är barnens fotbollsmatcher makens jobb. Fotboll är bland de tråkigaste jag vet i sportväg. Inte värre än en spik i foten kanske, men nästan. Om jag hade fått välja så hade jag nästan kunnat tänka mig den där spiken istället... Nu råkar det såklart vara fotbollscup den här helgen och nioåringen är med. Om det är fotbollscup så regnar det. Det slår helt enkelt inte fel! Idag rullades gräsmattan ut på vår tomt. Så genialiskt! Gräsmattan behöver mycket vatten. Tack vare fotbollscupen kommer det att regna på den nyutrullade gräsmattan hela helgen!

Egentligen vill barn nr 4 ha en lillebror. Eller en katt. Barn nr 1 vill ha ett piano, annars duger katt eller lillebror. Barn nr 2 och 3 väljer katt. Någon lillebror är inte inplanerad, så det får nog bli en katt i så fall. Maken säger nej till såväl lillebror som katt. Barnen föreslog att vi genomför en stor omröstning under makens frånvaro. Då vinner vi och hinner skaffa katt medan maken är bortrest. Sönerna har sedan länge bestämt att en eventuell lillebror skulle heta Kent, så får får katten heta det istället. Fatta så förvånad maken skulle bli! Om han kommer hem och så bor katten Kent här!

tisdag 15 juni 2010

... men det blev i alla fall en snygg brevlåda!

De första dagarna i huset fick vi ingen post, ty vi saknade brevlåda. När den tredje postlösa dagen led mot sitt slut kastade vi oss iväg för att köpa en ful brevlåda på Rusta eller K-rauta. Det gick inte. Alla brevlådor var verkligen SÅ fula eller FÖR dyra. Varför köpa en ful, när man kan få en snygg!? Morgonen därpå inköptes en fin röd brevlåda från Bruka. Vi har inte satt upp något husnummer än, men barnens kompisar hittar så bra ändå tack vare brevlådan ;-)!

Hörselkåpor minsann!

Jag fick en utmaning av Librarybeth att visa bloggens tionde bild. Om jag bortser från alla youtubeklipp så verkar nummer 10 vara hörselkåpor. Barn nr 2 avskyr fortfarande bestickljud och hörselkåporna hänger fortfarande med. En mycket välanvänd present! De brukade hänga över kökssoffans ena gavel, men numer bor de i städskrubben.

onsdag 9 juni 2010

Let there be internet!

Halleluja, vi har både TV och internet i huset! Telefon var det däremot värre med. Stora flyttlasset gick i lördags. Vi hade nio personer som hjälpte till att bära, så det hela gick otroligt smidigt. Det blev ett berg av banan- och flyttkartonger i vardagsrummet. Gamla kökssoffan blev helt fel i nya köket, så den har vi redan hunnit sälja. Den fick ett nytt hem hos våra vänner. Vissa saker är en aning försvunna i röran. Samtidigt har det tillkommit saker som vi knappt visste att vi hade. Det jämnar kanske ut sig då?

fredag 4 juni 2010

Snäll eller snål?

Igår ringde nästa hyresgäst som ska ta över lägenheten. Vi har inte hört ett ljud ifrån dem förrän nu. De undrade hur snart de kunde få ta lägenheten. De hade insett att 1 juli var på en torsdag och var lite stressade över att behöva flytta på en vardag och dessutom bara ha en dag på sig.

Min haka föll i bordet och jag föll av stolen. Lägenheten erbjöds from 15 juni, men nästa hyresgäst tackade ja först from 1 juli. Alltså måste vi ha kvar lägenheten hela juni. Vi betalar hyra, parkering, el, försäkring och internet för hela månaden. Att slippa lägenheten halva juni hade sparat oss en del tusenlappar. Flyttstäd är bokat till slutet av juni. Vindsförrådet har vi ingen brådska att tömma.

De hade kunnat ha två veckor på sig men var för snåla för att betala dubbel hyra. Då kan de egentligen skylla sig själva tänker jag. När jag sa att de möjligen kunde få lägenheten, men inte vindsförrådet, en eller två dagar i slutet av juni svarade personen rätt surt att de faktiskt behövde förrådet med. Nu känns det inte alls det minsta intressant att släppa in dem gratis längre.

Dessutom har våra otroligt trevliga grannar fått en rejäl vattenskada i sitt badrum. De ska få låna duschen i vår lägenhet under resten av juni. Och whiskytaktiken funkade så vi har flytthjälp imorgon!

Pasta med lax & sparris

Så snabblagat som möjligt har varit mottot för veckans matsedel. Pasta med lax och sparris lät lovande, men sågades ganska totalt av barnen. Jag anade redan innan att det mesta av sparrisen skulle hamna på vuxentallrikarna. Pastan och laxen borde däremot inte ha varit något problem. Medelbetyg 2,4 av 5, från fem betygslämnare (treor från oss vuxna). Barn nr 4 var skitsur och vägrade att lämna något betyg.

Idag har vi sommar!